Noororienteerujate Eesti meistrivõistlused osutusid medalirohkeks

Järva Teataja
Copy
Kerto Kaasiku suusaorienteerumise Eesti MV sprinditeate stardis.
Kerto Kaasiku suusaorienteerumise Eesti MV sprinditeate stardis. Foto: Sander Lembra

Võrumaal Rõuge lähistel Kiidil toimusid Eesti meistrivõistlused suusaorienteerumise sprindis, sprinditeates ja lühirajal. Järvamaa orienteerumisklubi JOKA oli võistlustules 18 suusaorienteerujaga, neist 14 noorte vanuseklassides.

Orienteerumisklubi JOKA eestvedaja Paul Poopuu selgitas, et EOK sajandale aastapäevale pühendatud Eesti meistrivõistluste erikujundusega medalivõiduni jõudis lausa kümme klubi liiget. „Eriti tublid olid seekord meie noororienteerujad, kes oma vanuseklassides riisusid tiitlivõistlustel koore,” avaldas ta. „Kerto Kaasiku, mehed M16 vanuseklassis ja Anett Liisa Parts naiste N18 klassis tunnistasid seekord vaid võite ja lõpetasid kõigil kolmel distantsi meistritiitliga.”

Kaks kulda ja hõbeda võitis Anna Mia Atonen (N14), kaks kuldmedalit Mehis Udam (M20) ja ühe kuldmedali Kennet Keerberg (M16). Pronksmedalid teenisid M18 klassis lühirajal Maanus Udam ja sprinditeates Maarius Kotsulim ning Aleks Homin.

Poopuu lisas, et JOKA noored on võistlustel väga edukad tänu koostööle kohalike suusaklubidega, kus on treenerite Reimo Kaasiku, Ilmar Udami ja Raido Rohi juhendamisel saadud hea suusatamise baastase, millele täienduseks on omandatud suvisel treeningperioodil piisavad orienteerumisoskused ning see tõigi Võrumaa künkliku maastiku kitsastel ja käänulistel radadel edu. „Loodetavsti jagub neil noortel püsivust pürgida ka täiskasvanute eliitklassis Eesti paremikku.”

Medalite vääriliselt sõitsid ka JOKA veteranid ja nii Ilmar Udam (M45), kui ka Siiri Poopuu (N60) krooniti oma vanuseklassis kahekordseteks Eesti meistriteks. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles