Türil tuleb võimule opositsioon koos EKREga (1)

Tiit Reinberg
Copy
Türi vallavolikogu esimees Andrus Eensoo ulatas vallavanemaks valimise puhul Kati Nõlvakule lillekimbu kolm kuud tagasi. Suure tõenäosusega hääletatakse nad nädala pärast oma kohtadelt maha.
Türi vallavolikogu esimees Andrus Eensoo ulatas vallavanemaks valimise puhul Kati Nõlvakule lillekimbu kolm kuud tagasi. Suure tõenäosusega hääletatakse nad nädala pärast oma kohtadelt maha. Foto: Dmitri Kotjuh

Vahetult pärast riigikogu valimisi järgmisel neljapäeval koguneb Türi vallavolikogu, et teiste päevakorrapunktide seas hääletada vallavanem Kati Nõlvakule ja vallavolikogu esimehele Andrus Eensoole esitatud umbusaldusavaldust. Suure tõenäosusega läheb umbusaldus seekord läbi ja tähendab senise koalitsiooni kokkukukkumist.

Pärast 2021. aasta sügisel olnud kohalike omavalitsuste valimisi opositsiooni langenud valimisliidu Koduvald Türi liider Pipi-Liis Siemann oli optimistlik ja ütles, et juba enne neljapäevast istungit on uus võimuliit loodud ja koalitsioonileping alla kirjutatud. «Rõhutan, et see on minu arvamus. Kindlat kokkulepet veel pole,» lisas ta.

Siemann selgitas, et praegu käivad valimisliidul Koduvald Türi läbirääkimised Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liikmetega ja just nendega on kavas luua uus võimuliit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles