Vargamäel etendub eluline draama pastori poliitilisest tagakiusamisest

Eva Klaas
, reporter
Copy
Teatrisuvi A. H. Tammsaare muuseumis Vargamäel on aastate jooksul pakkunud vaatamist eri maitsetele mitmetelt teatritelt ja truppidelt. Suvelavastusi on seal olnud alates 1990. aastatest, vaid mõni üksik aasta, sealhulgas eelmine, on vahele jäänud. Pilt on tehtud mõni aasta tagasi Ugala suvelavastusest «Kõrboja perenaine».
Teatrisuvi A. H. Tammsaare muuseumis Vargamäel on aastate jooksul pakkunud vaatamist eri maitsetele mitmetelt teatritelt ja truppidelt. Suvelavastusi on seal olnud alates 1990. aastatest, vaid mõni üksik aasta, sealhulgas eelmine, on vahele jäänud. Pilt on tehtud mõni aasta tagasi Ugala suvelavastusest «Kõrboja perenaine». Foto: Dmitri Kotjuh

Juulis etendub Anton Hansen Tammsaare muuseumis Vargamäel Piibe teatri lavastus «Issanda teener», mis on eluline draama pöördelisest ja skandaalsest aastast legendaarse pastori Vello Salumi elus koos elava muusika ja lauludega. Ajaloolistel faktidel põhineva näidendi sündmused on leidnud aset Järva-Madisel­.

Lisaks mängitakse kevad­suvel Vargamäel teistki tükki, kooliõpilastele mõeldud näitemängu «Mina, Sikenberg», mis on olnud Piibe teatri viimase aja menuk.

Piibe teatri eestvedaja Arlet Palmiste, kes on lavastuse «Issanda teener» autor ja lavastaja ning lööb kaasa ka näitlejana, meenutas, et 1980. aastal sattus Vello Salum poliitilise tagakiusamise ohvriks ja paigutati KGB mahitusel sunniviisi psühhiaatriaravile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles