Valimisjaoskonda väisasid korrakaitsjad

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Foto: Merit Männi/Järva Teataja

Türi ühisgümnaasiumis oleva valimisjaoskonna nr 1 ees seisis paarkümmend minutit enne selle sulgemist politseivärvides sõiduk. Õnneks polnud korrakaitsjad saabunud väljakutse peale, midagi kriminaalset polnud koolihoones juhtunud, vaid nad käisid kodanikukohust täitmas.


 

Valimiskomisjoni esimehe Urmas Saluste sõnul kulges viimane valimispäev rahulikult, käijaid oli parasjagu ja kõik sujus. Mõni minut enne kella 20 astus koolimaja uksest sisse abielupaar, kel tõenäoliselt oli oma valik juba eelnevalt läbi mõeldud, sest valimissedeli kättesaamisest kuni kasti kukutamiseni kulus vaid leotud sekundid. Nemad olid ka selles jaoskonnas päeva viimased valijad. Saluste sõnul on eelmistel aastatel küll mõnikord juhtunud, et ta asutab end juba ukse lähedusse, et see kella kukkudes lukku keerata, ent siis näeb läbi klaasukse, et keegi jookseb veel ajaga võidu, et valima jõuda. Sedakorda viimase minuti valijaid uksest sisse tormamas polnud.

Kui hääletussedelid olid sorditud, loetud ning tulemused veel kord üle kontrollitud ja  veebi teel edastatud, selgus, et valimisjaoskonnas nr 1 oli täitnud oma kodanikukohust 475 hääleõiguslikku inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles