Enamik riigikogu liikmeid suutis kohta hoida

Tiit Reinberg
Copy
Möödunud aasta kevadel lõid Paide muusika- ja teatrimajas Reformierakonna esimees Kaja Kallas (vasakul) ja Pipi-Liis Siemann käed ja kunagine Isamaa poliitik jätkas oma poliitikuteed Reformierakonnas.
Möödunud aasta kevadel lõid Paide muusika- ja teatrimajas Reformierakonna esimees Kaja Kallas (vasakul) ja Pipi-Liis Siemann käed ja kunagine Isamaa poliitik jätkas oma poliitikuteed Reformierakonnas. Foto: Kristo Kivisoo

Järva- ja Viljandimaa kandidaatidest on kindlustanud endale koha riigikogus Jürgen Ligi, Jaak Madison, Helir-Valdor Seeder, Pipi-Liis Siemann, Helmen Kütt, Lauri Läänemets ja Jaak Aab.

Jaak Madison andis juba enne valimisi teada, et kui Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) koalitsiooni ei pääse, siis jätkab tema tööd Euroopa Parlamendis. Suure tõenäosusega jääbki EKRE riigikogus opositsiooni, mis tähendab seda, et Madisoni­ asenduliikmena läheb riigikokku Kalle Grünthal.

Praeguse seisuga on riigikogust välja jäänud ka keskerakondlane Kersti Sarapuu, kes on aga Keskerakonna üleeestilises asendusliikmete nimekirjas esimene. Kui riigikokku pääsenud Tallinna linnajuhid oma kohast Toompeal loobuvad, siis on Kersti Sarapuul võimalus riigikogus tööd jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles