Järva vallas korrastati sõjapõgenikele eluruume

Järva Teataja
Copy
Foto: Pixabay

Ukraina sõjapõgenikele sotsiaalkorterite soetamiseks või renoveerimiseks taotles riigilt toetust 53 kohalikku omavalitsust. Kokku eraldati 3,3 miljonit eurot, millega tehakse sõjapõgenike jaoks korda 243 eluruumi. Hiljem saavad omavalitsused pakkuda neid elamispindu teistele abivajajatele.

Järvamaalt taotles vastavat toetust Järva vald ning seda kolme eluruumi korrastamiseks. Nii sai 71 000 euro eest paremasse seisukorda kokku 223,5 ruutmeetrit elupinda.

„Sobilike elamispindade nappus on Ukraina sõjapõgenike jaoks tõsine probleem ning see vajab kiiret lahendust,“ ütles riigihalduse minister Riina Solman. „Kohalikel omavalitsustel on kõige parem ülevaade kohapealsetest eluruumidest, mida oleks võimalik ja mõistlik korda teha. Linnade ja valdade valduses eluruumide korda tegemine on kõige efektiivsem ja kiirem viisi Ukraina sõjapõgenike majutusprobleemi lahendamiseks. Toetusrahaga tuleb põgenike jaoks sobilikud sotsiaalkorterid korda saada esimesel võimalusel, ent mitte hiljem kui selle aasta oktoobri lõpuks.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles