Vaprad ukraina emad ehitavad Paides oma uut elu üles (1)

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Ukainlannad Marina (vasakul) ja Valentina lastega õhtuses teelauas. Olgugi et süda on Ukrainas, on nad Paide eluga vägagi rahul.
Ukainlannad Marina (vasakul) ja Valentina lastega õhtuses teelauas. Olgugi et süda on Ukrainas, on nad Paide eluga vägagi rahul. Foto: Dmitri Kotjuh

Eelmisel pühapäeval, 5. märtsil möödus aasta päevast, mil Valentina Sumenkina ja Marina Tarasenko lastega hilisõhtul Paide kunstikooli saabusid. Selja taha oli jäänud kodu Ukrainas Nikopoli linnas, pommiplahvatused ja vintsutusi täis põgenemine. Alles oli hirm ja segadus.

Kunstikool jäi naistele-lastele peatuspaigaks kolmeks nädalaks, enne kui nad kolisid oma uude elukohta. Paidest on saanud nende uus kodu.

Kui kolme lapse ema Valentina eelmisel aastal ööl vastu 24. veebruari magama läks, ei olnud tal aimugi, mis teda hommikul ees ootab. «Saime aru, et midagi on teoksil, aga me ei võtnud seda nii tõsiselt,» lausus ta. «Öösel kella nelja paiku kuulsime pauke, aga arutasime omavahel, et küllap see on ilutulestik. Kui paugud mõne aja pärast kordusid, saime aru, et sõda on alanud.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles