Imaveres enam tsiklimürinat ei kuule

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Motokrossivõistlus «Imavere mörin» pakkus osalejaile põnevust eriliste elementidega, mille hulgast ei puudunud võimalus hüpata üle autode.
Motokrossivõistlus «Imavere mörin» pakkus osalejaile põnevust eriliste elementidega, mille hulgast ei puudunud võimalus hüpata üle autode. Foto: Kristo Kivisoo

Eelmisel laupäeval oli Imavere Stora Enso krossirajal viimane võistlus, sest maa omanik Stora Enso Eesti Imavere saeveski palus maa-ala hiljemalt jaanipäevaks vabastada ja kõik sinna veetud objektid ära viia.

Kohalik motokrossientusiast Tanel Teas ütles, et selline suunamuutus tuli talle üllatusena. «Veel eelmisel sügisel arutasime endise juhataja Argo Aavikuga, et saame lisaks senistele maatükkidele veel ühe metsaäärse ala kasutada, kuhu enduuro­rajaga laieneda. Aasta algul tuli aga teade, et peame oma asjad kõikidelt kasutada antud maadelt kokku korjama ja pinna hiljemalt jaanipäevaks vabastama,» lausus ta.

Teas mõistab, et omanik võibki oma maaga teha, mida tahab. «Saime seal tegutseda peaaegu viis aastat. Meil polnud kindlat tähtajalist lepingut, vaid suu­sõnal antud teadmine, et lähima kümne aasta jooksul ettevõte maid ei kasuta. Omalt poolt lubasime kasutada maad heaperemehelikult ning arendada seal nii täiskasvanute kui ka laste ja noorte motohuvi,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles