Ringhäälingumuuseum asub teleajaloo näitust uuendama

Järva Teataja
Copy
Foto: Eesti Ringhäälingumuuseum

Eelmisel nädalal selgusid muinsuskaitseameti taotlusvooru muuseumide kiirendi tulemused. Tegu on toetusega, mille eesmärk on pakkuda muuseumidele võimalust teha kiireid arenguhüppeid avalikkusele suunatud tegevustes ja teenustes, mis oleksid pärast käivitamist majanduslikult isetasuvad. Taotlusvoorust sai toetust ka üks Järvamaa mäluasutus.

Püsinäitustest sai toetust novembris avatav Eesti mööbliajaloo näitus Rehbinderi majas Rakveres. Näitus tutvustab Eesti interjööriajalugu näidates muutusi mööbliesemete stiilis ja selle kaudu inimeste argielu. Ka Eesti vabaõhumuuseum arendab oma püsinäitust.

Peagi tasub uudistama minna veel ka Kondase keskusesse, Eesti ringhäälingumuuseumisse, Põltsamaa veinikeldrisse, Tartu linnamuuseumi KGB kongidesse, Tartu mänguasjamuuseumi mängutuppa ning Johannes ja Joosep Aaviku majamuuseumisse, sest nendeski toimuvad suuremad või väiksemad uuendused. Taotlusvoorust toetatakse ka Niguliste muuseumi ja Tallinna linnamuuseumi püsinäituse ligipääsetavuse parandamist. Lisaks said toetuse mitmed ajutised näitused. Eesti ringhäälingumuuseumis uuendatakse 13 280 euro suuruse toetuse najal teleajaloo näitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles