Grippi haigestumus on langustrendis

Järva Teataja
Copy
Gripp kogub hoogu.
Gripp kogub hoogu. Foto: Shutterstock

10. nädalal haigestus ägedatesse respiratoorsetesse nakkustesse 3107 inimest, 31,3% nendest olid lapsed. Kokku registreeriti 225 gripi haigusjuhtu, COVID-19 juhtumeid lisandus 1253.


 

Ägedate ülemiste hingamisteede respiratoorsete nakkuste valimipõhise uuringu kaudu (sentinel-seire) registreeritud andmete põhjal saab haigestumuse intensiivsust hinnata keskmiseks, gripi ja SARS-CoV-2 viiruste levikut laialdaseks. Sentinel seire andmete põhjal osutusid 62,9% proovidest positiivseks gripilaadsete viiruste suhtes. A-gripiviiruse osakaal vähenes oluliselt ja moodustab 2,9%, suurenes B-gripiviiruse ning rinoviiruse osakaal, moodustades võrdselt 14,3%. Inimese metapneumoviiruse (hMPV) ja RSV viiruste osakaal moodustab võrdselt 5,7% kõikidest positiivsetest sentinel-proovidest. Grippi haigestumus on langustrendis.

Ringluses on kolm gripiviiruse alatüüpi: A-gripiviiruse alatüübid A(H3N2) ja A(H1N1)pdm2009 ning B-gripiviiruse alatüüp Victoria. Laboratoorse kinnituse said 87 gripiviirust, neist 33 olid A- ja 54 B-gripiviirused. Täpsemalt määratleti 11 A-gripiviirust ja 6 B-gripiviirust, nendest üheksa olid A-gripiviiruse alatüübid A(H1N1)pdm ja kaks A(H3).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles