Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Enefit Green tõstis möödunud aastal Paides toasooja hinda neli korda: 10. jaanuaril, 21. veebruaril, 31. oktoobril ja 8. detsembril. Kui eelmise aasta alguses maksis toasooja megavatt-tund 52,33 eurot, siis aasta lõpuks tõusis see 96,16 eurole. Hindadele lisandub käibemaks. Paide linn pole seejuures mingi erand, sest küttehindade järsu tõusu tõttu kallines toasooja kõikjal. Enefit Greeni juhatuse liige Innar Kaasik ütles, et toasooja kallinemine on tingitud hakkepuidu hinna tõusust. Nüüd on hakkepuidu hind langenud ja Järva Teataja uuris soojatootjalt, kas on lootust, et paidelastel hakkab kuluma toasoojale raha senisest vähem.

* Türi linnas Konnaküla tiigi ääres asuvate eramute omanikud on häiritud, sest nende kalavarusid on juba mõnda aega käinud noolimas üks ablas saarmas. Teadupoolest ei lõpeta nuhluseks saanud isend tapatööd enne, kui tiik on tühi. Nii otsivadki kohalikud inimesed võimalusi, kuidas suuremat kahju kiiresti ennetada.

* Tipptasemel kaardilugejate ettevalmistuseks loodud programmi Rallispordi Tulevikutähed pääses kaks noort paidelast. Hendrik Kraavi ja Martin Leotootsi ootavad suvel ees suured rallid, kus neid koolitatakse tulevasteks Martin Järveojadeks.

* Paide linna vahetus läheduses asuvate, kuid haldusterritoriaalselt Türi valda jäävate Röa küla kinnistute omanikud tahaksid ühineda aktsiaseltsi Paide Vesi veevõrguga, et saada kodudesse kvaliteetne ja mõistliku hinnaga vesi. Järva Teataja kirjutas eelmisel kuul, et kuigi liitumiskoht asub maantee ääres kiviviske kaugusel, on tulnud sealsetel inimestel lahendust pikalt oodata. Nüüd on lõpuks sellele olulise sammu jagu lähemale liigutud.

* Kui Reima Nõmmik eelmise suve lõpus Paide avatud noortekeskuse juhataja ameti maha pani, et minna ametnikutööle Pärnumaale, ei osanud ta aimata, et vaevalt seitse kuud hiljem on ta vanal töökohal tagasi. Mis tõi teda tagasi vastutusrikka ameti peale, mis pole ei populaarne ega motiveeri ka töötasuga, seda selgitab Reima Nõmmik lähemalt.

* Aprillis algab kümnendat korda kampaania «Anname au!», mis kutsub kandma kaitseväe ja kaitseliidu veteranide tunnustuseks sinilillemärki. Tänavuse kampaania nägu on Järva maleva kaitseliitlane, kellel on selja taga kuus välismissiooni.

* Kaks nädalat tagasi kirjutas Järva Teataja sellest, et Tartus tegutsev osaühing Contriber Research Center kavatseb osta Norra mõisa kinnistu, mis on seisnud paarkümmend aastat kasutuseta ja mida aja jooksul on püütud korduvalt müüa. Praeguseks on tehing sõlmitud ja mõis saanud uue omaniku.

* 1993. aastal läks ETVs eetrisse esimene osa populaarsest telemängust «Reisile sinuga». Et tänavu möödub saate algusest 30 aastat, hakkab Paide muusika- ja teatrimaja seda märtsi lõpus tähistama. Õhtut juhib Maire Aunaste ja muusikat teeb suvel 75. sünnipäeva pidav tippsaksofonist Lembit Saarsalu. Tuntud telemängust on kunagi osa võtnud ka üks Paide linnavolinikke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles