Kehv bussiühendus sundis elukohta vahetama

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
2017. aasta oktoobris ulatas Paide valla aukodanik Elle Näppo omavalitsusreformi järel Paide valla lipu Järvamaa muuseumi teadusjuhile Ründo Mültsile, et see Paide linna ajaloo tarvis säilitada. Ligi kuus aastat hiljem asus Näppo ka ise Paidesse elama.
2017. aasta oktoobris ulatas Paide valla aukodanik Elle Näppo omavalitsusreformi järel Paide valla lipu Järvamaa muuseumi teadusjuhile Ründo Mültsile, et see Paide linna ajaloo tarvis säilitada. Ligi kuus aastat hiljem asus Näppo ka ise Paidesse elama. Foto: Dmitri Kotjuh

Annas 39 aastat elanud Elle Näppol sai olematust bussiühendusest külas villand ja ta otsustas kolida Paidesse. Et Näppo on suur kultuurihuviline ja aktiivne üritustel käija, siis oli ühendus Paidega talle iseäranis oluline. Seda enam, et tema liikumisvabadus sõltus pea ainult bussidest, sest autoga ta ise ei sõida.

Elle Näppo selgitusel oli ühistranspordiga kõik hästi seni, kuni neljarealine maantee valmis sai ja liinibussid hakkasid mööda uut teed sõitma. Anna küla on küll väike, aga et sellest läks varem läbi Eesti olulisim maantee, andis see kohalikele inimestele üsna häid liikumisvõimalusi nii ühele kui ka teisele poole. «Sain õhtuti kenasti kella üheksase bussiga Annasse koju, kui olin jäänud kauemaks Paidesse,» sõnas­ ta.

Nüüd sõidavad Anna külast läbi peamiselt kohalikud koolibussid. Vähesed liinibussid peatuvad praegu neljarealise maantee ääres, mis jääb Anna küla keskusest paari kilomeetri kaugusele. Ka poekotid tuleb kogu selle tee endal koju vedada või naabrilt abi paluda. «Ma vahel ikka kasutasin võimalust sealt bussile minna, kuna muud ei jäänud üle. Korra käisin spetsiaalselt mõõtmas, kui palju aega tuleb peatusse jõudmiseks varuda. Sain pool tundi,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles