Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* «Tere, Murumoor! Miks sa magad nii sügava unega?» esitas väike noorhärra esmaspäeva hommikul Murumoorile nõudlikul toonil küsimuse. «No vaata, kevad pole veel päris kätte jõudnud, ma olen unine alles,» palus moor oma murukasukat tolmust puhtaks kloppides vabandust. Türi lasteaialastel läks tõesti tarvis väga valju häält, et Kooli pargis pingil tukkuv Murumoor üles ajada. Kooris hüüti Murumoori nime korduvalt, sest uni oli magajal veel sügav.

* Annas 39 aastat elanud Elle Näppol sai olematust bussiühendusest külas villand ja ta otsustas kolida Paidesse. Et Näppo on suur kultuurihuviline ja aktiivne üritustel käija, siis oli ühendus Paidega talle iseäranis oluline. Seda enam, et tema liikumisvabadus sõltus pea ainult bussidest, sest autoga ta ise ei sõida. Elle Näppo selgitusel oli ühistranspordiga kõik hästi seni, kuni neljarealine maantee valmis sai ja liinibussid hakkasid mööda uut teed sõitma.

* Eelmisel neljapäeval olnud istungil otsustas Paide linnavolikogu peatada kaasava eelarve menetluse rakenduse kolmeks aastaks, mis tähendab seda, et kaasavasse eelarvesse ettepanekute esitamist ning nende üle hääletamist sellel ja kahel järgneval aastal ei tule.

* Pühapäeval Roosna-Alliku rahvamajas olnud nukkude päeval oli vaatamiseks välja pandud üle saja nuku, mis kogukonna inimesed olid oma kodudest näitusele toonud. Nukkude päeva eestvedaja Anneli Karma ütles, et idee oli olemas juba ammu, kuid teostuseni jõudsid nad alles nüüd. «Seda toredam oli näha kohalike inimeste huvi tuua kodudest näitusele oma looga nukke,» sõnas ta.

* Kui paljud inimesed peatuvad info­stendide juures ja loevad sinna kirjutatut? Vist väga vähesed. Ometi on teabetulbad kellelegi ju tehtud. Et info nendelt inimesteni jõuaks, korraldas Türi spordiklubide liit pühapäeval ja esmaspäeval kevadmatka, mille kõik punktid olid seotud just Türi infostendidega. Türi spordiklubide liidu juht Paul Poopuu ütles pühapäeval, et orienteerumismatk on kujunenud kevadpealinnas toredaks tavaks. «Ma ei tea täpselt öelda, mitmendat korda seda sellises formaadis tehakse, kuid isegi kui see pole väga ammune tava, siis mingisuguse sportliku ettevõtmisega on alati Türil kevadet tervitatud,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles