Sada päeva jäänud: üle poolte tantsupeo piletitest on müüdud

Järva Teataja
Copy
Tantsupidu «Minu arm» Kalevi staadionil. FOTO: Eero Vabamägi/postimees
Tantsupidu «Minu arm» Kalevi staadionil. FOTO: Eero Vabamägi/postimees Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Suvel Tallinnas Kalevi staadionil toimuva tantsupeoni on jäänud täpselt sada päeva, pileteid Kalevi staadionile on agaralt ostetud, ning üle poolte pääsmetest on juba omaniku leidnud.

Tantsupeo kolm identset etendust toimuvad reedel, 30. juunil ja laupäeval, 1. juulil Tallinna Kalevi keskstaadionil. Tantsupeo pealavastaja Agne Kurrikoff-Hermani sõnul kandub tantsupeo idee sildadest, mis aitavad leida meile omaseid väärtuseid. „Kasvades me loome ja kaotame sildu, mis meid ümbritsevaga suhestab. Sillad seovad meid nii esivanemate pärandi kui tänapäevaste koduste väärtustega, aidates noorel rajada oma teed ja kasvada õnnelikuks inimeseks,“ ütles lavastaja. Siit ka XIII noorte tantsupeo nimi „Sillad“. Laupäeval toimub Tallinnas Vabaduse väljakul ka tasuta rahvamuusikapidu, mida üldjuht Juhan Uppin kirjeldab nii: „Seekordse rahvamuusikapeo kontserdi pealkirjaks on “Päriselt”, mis viitab rahvamuusikapeo kesksele väärtusele – pärimusmuusikale ja samuti sellele, et noored on selles muusikas leidnud omale ühise keele ja tahavad päriselt pilli mängida. See tähendab olla ühelt poolt teadlik kultuuripärandist, teisalt aga loov ja vaba ning, mis kõige tähtsam, tunda sellest rõõmu.“

Pühapäevane laulupidu algab traditsioonilise rongkäiguga Vabaduse väljakult Tallinna lauluväljakule. Sellele järgneb ligikaudu kuuetunnine kontsert, kus saab kaasa elada kooride, sümfooniaorkestrite ja puhkpilliorkestrite ülesastumistele. Peo piletid tulid müügile veebruaris. Tänasest leiab iga huviline tantsu- ja laulupeole endale sobiliku pileti. Kuna ennekõike on just tantsupeo pääsmeid piiratud kogus, tasub piletid soetada eelmüügist. Kalevi keskväljaku esimestest ridadest saab lähedalt jälgida tantsijate emotsioone ja kauneid rahvarõivaid. Ülemistest sektoritest avaneb aga imeline vaade tantsumustritele. Laulupeost osa saamiseks on võimalus valida lauluväljaku istekohtadega pingisektorite ning üldala piletite vahel. Noorte laulu- ja tantsupeo piletite info on leitav Laulu- ja tantsupeo veebilehel laulupidu.ee. Piletite soodushindadega müük kestab mai lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles