Telekaamerate ees välja öeldud unistus sai teoks

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Foto: Eva Linno/Koeru kultuurimaja

Abielupaari päevad mööduvad põhiliselt ratastoolis istudes. Viimati said nad koos välja enne koroonaaega, kui käisid päevakeskusega Rakveres teatris. Koerus on küll kultuurimaja, kuid Rein saab seda vaid õuest vaadata, sest ratastooliga sisse ei pääse ja kaldtee valmimist ootab ta juba aastaid.

See kirjeldus pärineb veebruari keskel ETV eetris olnud saatest "Ringvaade", kus räägiti lahti Koeru hooldekeskuses elava abielupaari Reinu ja Kristeli lugu. Koeru hooldekeskus on nende koduks olnud juba üle veerandi sajandi, sellest 15 aastat on nad olnud õnnelikult abielus.

Lugu sellest, et paar, kus mõlemad abikaasad on ratastoolis, ei pääse kultuurimajja, läks paljudele hinge ja lükkas üleöö käima sündmuste jada mille üheks vaheetapiks sai eelmine nädal. Nimelt sai kultuurimaja omale teisaldatava kaldtee, mida nüüdseks saavad kasutada nii liikumispuudega inimesed kui ka lapsevankritega emad ja enam ei pea ratastooliga või rulaatoriga liikujad nõutult trepi ees ootama abilisi, kes aitaks nad sealt üles tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles