Suurte teatrite suveetendusi maakonnas ei näe

Kuido Saarpuu
Copy
Suveetenduste eest kannab Järvamaal hoolt Piibe teater. Lisaks lavastusele «Issanda teener» saab Vargamäel suvel näha ka viimase aja menunäitemängu «Mina, Sikenberg».
Suveetenduste eest kannab Järvamaal hoolt Piibe teater. Lisaks lavastusele «Issanda teener» saab Vargamäel suvel näha ka viimase aja menunäitemängu «Mina, Sikenberg». Foto: Järva vallavalitsus

Kuu alguses kirjutas Järva Teataja, et juulis etendub Vargamäel Piibe teatri lavastus «Issanda teener». Lisaks mängitakse kevadsuvel Vargamäel teistki tükki, kooliõpilastele mõeldud näitemängu «Mina, Sikenberg», mis on olnud Piibe teatri viimase aja menuk.

A. H. Tammsaare muuseum Vargamäel juhataja Reelika Räim ütles, et aastate jooksul on suvelavastusi olnud mitmelt teatrilt, sel aastal lõi muuseum käed Piibe teatriga. Ta usub, et koostöö kujuneb toredaks. Suurem ühisprojekt oli muuseumil ja Piibe teatril eelmisel sügisel, kui gümnasistidele etendus mitu korda lavastus «Mina, Sikenberg». «Võib-olla oleks võinud etendusi rohkemgi olla, reklaam jäi liiga viimasele minutile, aga need koolid, kes käisid, jäid väga rahule,» lausus Räim.

Teisisõnu, taaskord tuleb suvi, kus suured kutselised teatrid oma suvelavastustega Järvamaale ei jõua. Mida ütlevad sellest kohta teatrid?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles