Kellele siis pannkoogid ei maitseks

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Töö nagu laevaköögis. Küpsetamise juures jutustada Kätlin Viigandil (vasakul) ja Maarja Toomvälil pikalt aega pole, sest pliidil valmivad minipannukad loetud minutitega.
Töö nagu laevaköögis. Küpsetamise juures jutustada Kätlin Viigandil (vasakul) ja Maarja Toomvälil pikalt aega pole, sest pliidil valmivad minipannukad loetud minutitega. Foto: Kristo Kivisoo

On kaks ema, kevadine nädalavahetuse õhtu ja emadel isutab. Näiteks suši järele. Mõeldud – tehtud, sušit saab Paides ju koju tellida küll. Aga mekkides läheb emadel mõte rändama – miks ei võiks Paideski olla nagu Tallinnas, et tellid koju ka mingeid mõnusaid magusaid suupisteid. Midagi teistmoodi.

Nad on pealinnas käies seda miskit teistmoodi saanud, ja ausalt – minipannkoogid viivad keele alla. Paides neid ju ei pakuta. Järelikult tuleb asi endal käsile võtta. Umbes sellise stsenaariumi järgi hakkas eeloleval suvel aastaseks saava ettevõtte SinuMinis tegevus Kätlin Viigandi ja Maarja­ ­Toomväli meenutuste järgi pisitasa lahti rulluma.

«See oli 2022. aasta kevadel, kui meil selline mõte tuli,» meenutab Kätlin. «Ja eks põhilised inspireerijad olid ikka lapsed. See tähendab, et mõtlesime, mis võiks olla see, mis lastele meeldiks ja mida Paides pole,» lisab Maarja kõrvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles