Statikaamet korraldab küsimustemaratoni

Järva Teataja
Copy
Statistikaamet korraldab suure küsimuste maratoni.
Statistikaamet korraldab suure küsimuste maratoni. Foto: Statistikaamet

Järgmisel kolmapäeval, 29. märtsil korraldab statistikaamet andmekirjaoskuse nädala raames suure küsimuste maratoni Küsimus24, mis annab esimest korda kõigile huvilistele võimaluse küsida 24 tunni jooksul statistikaametilt ükskõik mida andmete, andmeanalüüsi, andmetega seotud infotehnoloogia jms kohta.

Teemakohaseid küsimusi saab 29.märtsil kell 00.01–23.59 esitada nii statistikaameti kodulehele loodava vormi kaudu kui ka Instagrami päevalugudes.

Vastuseid hakkab statistikaamet oma kodulehele ja valikuliselt ka sotsiaalmeediasse postitama sama päeva hommikul.

"Küsimusi on oodatud esitama kõik andme- ja statistikahuvilised sõltumata vanusest ja teadmistepagasist – ei ole vahet, kas tegemist on nn lihtsa küsimusega igapäevaelust, kodutöö lahenduse osa põrgatamisega või analüütiku küsimusega mõne statistikaameti arvutatava mõõdiku või üleüldise andmeanalüüsi lähenemise kohta," teatab statistikaamet. 

Vastamiseks on ennast valmis seadnud peaaegu kogu statistikaameti töötajaskond: analüütikud, metoodikud ja teised töötajad.  Neil on kõigi peale kokku palju oskusi ja teadmisi, näiteks vastava valdkonna näitajate arvutamine ja analüüsimine, projekti planeerimine, arvutusmudelite loomine, analüüsi- ja muude IT-programmide kasutamine. Lisaks kaasatakse kolm didaktikavõimekusega partnerit Tartu Ülikoolist - Liina-Mai Tooding, Mare Vähi ja Andero Uusberg.

Küsimused ja vastused avalikustatakse temaatiliselt statistikaameti kodulehel ning lähtuvalt mahust edastatakse pärast projekti lõppu ka vastutavate valdkondade ministeeriumidesse ja/või asutustesse.

Küsimus24 Facebooki sündmusega saab liituda siin. 

Mõned näited, millist laadi küsimustele teab statisikaamet vastust: 

Kuidas teha nii, et kõik saaksid keskmisest kõrgemat palka?

Millisesse omavalitsusse on aasta jooksul kolinud kõige rohkem noori?

Millises kuus sünnib kõige rohkem lapsi?

Miks on statistikaameti ja töötukassa avaldatud töötuse määr erinev?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles