Vabadusristi kavaleride hauad saavad tähistuse

Eva Klaas
, reporter
Copy
Vabadussõja kavaler Albrecht Palginõmm on maetud Ambla kalmistule. Viimasel ajal on hakatud pöörama sangari hauale suuremat tähelepanu.
Vabadussõja kavaler Albrecht Palginõmm on maetud Ambla kalmistule. Viimasel ajal on hakatud pöörama sangari hauale suuremat tähelepanu. Foto: Tõnu Linnasmäe

Järvamaa kalmistutel asub esialgsetel andmetel 59 Vabadusristi kavaleride hauakohta, mida on kavas tähistada väärikalt spetsiaalse märgisega. Järvamaal veab ettevõtmist kaitseliit. Millal selleni jõutakse, pole veel teada.

Kaitseliit, Vabadussõja Ajaloo Selts ,Eesti sõjamuuseum ja Vabadusvõitlejate liit asutasid juba 2018. aasta võidupühal vabadussõja kangelaste haudade tähistamiseks ühtse märgise: Vabaduse Risti kavaleri hauatähise ja vabadussõjas langenu hauatähise. Selle väljaandmiseks sõlmiti kokkulepe aasta hiljem.

Vabadusvõitlejate liidu esimees Tiit Põder selgitas, et suurem rõhk on siiski Vabadusristi kavaleride haudade märkimisel, kuid nii palju kui võimalik võiksid olla tähistatud ka vabadussõjas langenute hauad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles