Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Eelmisel nädalal algas kalendrikevad ning nädalaga jõudsalt sulanud lumekord on paljastanud kõik selle, mis talvel seal all peitus. Tänavad ja teed on täis liiva, killustikku ning sügisest leheprahti, kõigest muust rääkimata. Maakonnakeskuses Paides algasid esimesed kevadised koristustööd eelmisel nädalal, kevadpealinnas seisavad need alles ees.

* Järvamaa koolid ja lasteaiad said eile esimest korda proovida, kuidas oleks, kui lapsed ise on õpetaja rollis ning jagavad teadmisi kaasõpilastele, rühmakaaslastele või koguni õpetajatele endile. Pea peale pööratud klassiruumi projekt jõudis Järvamaale teise maakonnana Eestis, teemanädal kestab õppeasutustes kuni neljapäevani.

* Sel suvel näeb Mäo reisiterminali parklas ja lähiümbruses suurt autohuviliste festivali JMC Sumfest, mis toob päevavalgele kõikvõimalikud motoriseeritud haruldused, mis on seni garaažinurgas peidus seisnud. Põnevust lisavad autode drifti-, limbo-, lärmi- ja rehvikulutusvõistlused. Autohuviliste klubi Järvamaa Car Meeting esindaja Pärt Õlekõrs ütles, et tulemas on kogu pere üritus, kus uudistamist ja meelelahutust jagub igale eale. «Põhjamaades on sellised autohobipäevad menukad. Tahame tava juurutada ka Järvamaal, et ühelt poolt anda võimalus nokitsejatele oma tööd näidata, teisalt tekitada inimestes tehnika vastu suuremat huvi,» selgitas ta.

* Veebileht minuomavalitsus.ee avalikustas Eesti omavalitsuste kinnisvara uuringu, kust selgub, et Järva vald on avalike teenuste osutamisega seotud kinnisvarapinna poolest elaniku kohta üks esimesi Eestis. Uuringust ilmneb veel, et Järvamaal on omavalitsusele kuuluv kinnisvara kõige paremas olukorras Türi vallas, kus kõik hooned, kus osutatakse avalikke teenuseid, on hinnatud heas või väga heas seisus olevaiks.

* Kogukonna hing Malle on lisaks oma lastele üles kasvatanud ka lapselapsed. Nii sõbrad kui ka lähikondsed räägivad temast vaid ülivõrdes. Just tema on see, kes oma külas kõike korraldab ja kõiki innustab. Tema kui hea sõbranna ja kogukonna eestvedaja hoolt ja armastust on tunda saanud paljud. Raudne naine on pidanud oma elus kogema aga ka traagilist kaotust. Aastaid tagasi pidi ta läbi elama iga lapsevanema õudusunenäo – Malle pidi matma oma tütre. Eelmisel neljapäeval läks Kanal 2 «Südamesoov» külla Mallele, kes elab Hermani külas Hermani talus, kus ta on elanud 65 aastat.

* Laupäeval Tartu ülikooli spordihoones peetud vabariiklik noorte kergejõustikuvõistlus «TV 10 olümpiastarti» oli Järvamaa noortele edukas, sest koguni kaks Järvamaa võistlejat jõudis pjedestaalile: Andre Toomi võitis poiste nooremas vanuseklassis kuulitõukevõistluse ning Steven Marti Lillipuu saavutas poiste vanema vanuseklassi kõrgushüppes kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles