Türilased kutsuvad taas KõKutama

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Kampaania «KõKuta Türil» algataja Sulev Liiva on ka ise hoolas prügikorjaja.
Kampaania «KõKuta Türil» algataja Sulev Liiva on ka ise hoolas prügikorjaja. Foto: Merle Rüütel

Üsna hiljuti üle-eestiliselt kogukondliku ettevõtmisena esile tõstetud kampaania "Kõnni ja kummarda" ehk suupärasemalt öeldes KõKuta, tuleb ka sel kevadel kaasates inimesi koduvalda puhtamaks tegema.

Türi valla KõKuta kampaania kutsub 1.  -30. aprillini pöörama tähelepanu ümbritsevale keskkonnale ning koos liikuma ja lume alt välja sulanud prügi kokku korjama.

Kolmandat aastat pakub Türi vallas toimuv KõKuta kampaania võimalust oma kõnnirajad ja koduümbrused jalutuskäigu raames maas vedelevast prügist puhtaks teha.

Tervisedendus- ja kogukonnaspetsialist Eva Seera ütles, et ettevõtmises osaleda on imelihtne. „Võta jalutuskäigule kaasa kott silma alla jääva prügi tarvis, korja see kotti, aseta kott korjatuga avalikku teeäärsesse või oma isiklikku prügikasti ning oledki andnud oma panuse keskkonna heaks," selgitas ta.

Seera märkis, et vähemalt pooletunnine hoogne jalutuskäik koos kummardamisega annab nii arvestatava kehalise koormuse kui hoiab ka füüsilist tervist. "Kui sellele tegevusele lisada veel hea seltskond, kellega jalutuskäigu ajal mõnusalt suhelda, saab toetatud ka meie vaimne tervis," sõnas ta.

Türi valla KõKuta meeskonnale meeldiks väga, kui inimesed teeksid oma KõKutamisest postituse ka sotsiaalmeedias. Kui kasutada selle juures viidet #kõkutanTüril, saab osaleda kampaania lõppedes erinevate preemiate loosimisel.

KõKuta raames kokku kogutud prügi võib viia ka Türi jäätmejaama. Aga kui KõKutaga kokku kogutud prügist oma jõud üle ei käi, võib abi küsimiseks ühendust võtma Türi Haldusega kas e-kirja teel tyrihaldus@tyri.ee või telefonitsi 54320 6969.

Kui prügikoristusaktsioonis osalevad inimesed komistavad kogemata mõne muu keskkonnaalase probleemi otsa, millega ei oska ise hästi toimetada või ei tea, mida edasi teha, tuleb ühendust võtta Türi valla ehitus- ja keskkonnaspetsialisti Grete Kaljulaidiga. Seda saab teha kas e-kirja teel grete.kaljulaid@tyri.ee või telefonil 522 7326.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles