Vabadussõja mälestusmärke tutvustava koguka teose üks kolmest autorist on järvalane

Eva Klaas
, reporter
Copy
Koguteose «100 aastat vabadussõja mälestusmärke» autorid Ain Krillo, Mati Strauss ja René Viljat veebruaris vahetult pärast raamatu valmimist selle esmaesitlusel Keilas.
Koguteose «100 aastat vabadussõja mälestusmärke» autorid Ain Krillo, Mati Strauss ja René Viljat veebruaris vahetult pärast raamatu valmimist selle esmaesitlusel Keilas. Foto: Valdur Vacht

Veebruaris, vahetult enne Eesti vabariigi 105. aastapäeva ilmus seni kõige mahukam vabadussõjaga seonduvat käsitlev teos «100 aastat vabadussõja mälestusmärke», mis on 848 lehekülge paks, sisaldab 1322 fotot ning kaalub 3,3 kilogrammi.

Koguteose väljaandja on vabadussõja ajaloo selts, koostaja Mati Strauss ning selle autorid on veel Ain Krillo ning Türi fotograaf ja vanade fotode koguja René Viljat. Viljati sõnul on nad autoritena kõik Eesti eri otstest, koostaja Mati Strauss elab Keilas ning Ain Krillo Võrus. Mehi ühendab tõik, et nad on vabadussõja temaatika uurimisega tegelenud viimased 40 aastat.

«Raamatu esmaesitlus toimus 21. veebruaril Keila raamatukogus. Osalt just sellepärast seal, et üks raamatu autoritest elab Keilas,» sõnas Viljat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles