Omavalitsuste liit lõpetas tegevuse

Tiit Reinberg
Copy

Eile hommikul kogunes Järvamaa omavalitsuste liidu (JOL) üldkoosolek, millel siinsed poliitikud otsustasid üksmeelselt lõpetada omavalitsuste liidu tegevuse.

22. märtsil 1995. aastal olid Paide kultuurikeskusesse kutsutud Järvamaa 16 kohaliku omavalitsuse vallavalitsuste ja vallavolikogude liikmed, keda oli ühtekokku 302. Toonane Järva Teataja kirjutas, et kuna maakonnas võimutses samal ajal gripp, saabus tähtsale koosolekule 147 omavalitsusjuhti.

Otsustama hakati olulist küsimust, kas kõik siinsed omavalitsused peaks seljad kokku panema ja moodustama ühistegevuseks omavalitsuste liidu. Ajaleht kirjutas, et liidu moodustamine läks libedalt, üksnes Türi linn võttis natuke mõtlemisaega, sest Paide ja Türi linna juhid kartsid, et maamehed haaravad loodavas liidus jämedama otsa enda kätte. Kahe linna esindajad tegid ettepaneku, et nemad on valmis suuremat liikmemaksu maksma, kuid selle eest tahavad saada ka rohkem hääleõigust. Lõpuks otsustati siiski võrdse liidu kasuks, kus maks ja esindatus on kõigil ühesugune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles