Aasta tagasi märtsi lõpus olid Eesti kaupluseketid ühed esimesed, kes pakkusid sõja eest pakku tulnud ukrainlastele tööd. Paljud neist on kaupluseriiulite vahel ja lettide taga askeldamas praegugi ning on saadud võimaluse eest ülimalt tänulikud.

Paide Selveris töötab praegu viis Ukrainast pärit naist, kaks neist ongi seal olnud juba aasta. Paide Selveri juhataja Kristi Nõmm täpsustas, et aasta jooksul on ta tööle võtnud kokku kaheksa Ukrainast tulnud töötajat, kuid kolm neist on praeguseks juba lahkunud. «Kaks on läinud tagasi Ukrainasse ja üks edasi Kanadasse,» täpsustas ta. «Varsti lahkub üks veel, kuid tema jääb Eestisse ja hakkab kodus peagi sündivat last kasvatama.»

Eelmise suve hakul oli Paide Selveris korraga tööl seitse Ukraina naist, kes kõik eri ülesandeid täitsid. Nõmme sõnul on märkimisväärne, et kõik töötajad on haritud naised ja töötasid oma kodumaal hoopis teistel elualadel. «Mitte kellelgi pole kaubanduslikku tausta ning nad on pidanud siin kõike nullist õppima,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy