Türil napib lasteaiakohti

Eva Klaas
, reporter
Copy
Türi lasteia Lokuta majas tunneb end hästi umbes 80 põnni. Lapsi oleks seal rohkemgi, kui vaid kõigile soovijatele kohti jaguks.
Türi lasteia Lokuta majas tunneb end hästi umbes 80 põnni. Lapsi oleks seal rohkemgi, kui vaid kõigile soovijatele kohti jaguks. Foto: Dmitri Kotjuh

Türi vallas on puudus lasteaiakohtadest, eelkõige ei jagu neid sõimeealistele mudilastele Türi linnas. Türi lasteaias, millel on kolm tegutsemiskohta – kesklinna, Lokuta ja Türi-Alliku –, on järjekorras umbes ühe sõimerühma jagu lapsi.

Vallavanem Sulo Särkinen tõdes, et lasteaiakohtade puudus on terav ning probleemi lahendamine on lähiaja üks tõsisemaid väljakutseid. Särkinen, kes alles kinnitati vallajuhi ametisse, tõdes, et peab end veel teemaga kurssi viima, kuid kindlasti tuleb sügiseks olukord kuidagi lahendada. «Probleem on olnud üleval juba terve aasta, kuid kahjuks pole seda seni ära korraldada suudetud,» märkis Särkinen.

Türi abivallavanem Elar Niglas tõdes samuti, et lasteaeda soovijatest on tekkinud üsna pikk järjekord ning probleem on just Türi linnas. «Maapiirkondades saame praegu hakkama,» kõneles Niglas, andes mõista, et ka seal on lasteaiakohtade täituvus pigem kõrge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles