Videokohtunik hakkab jalgpallikohtumisi seirama

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Jalgpall
Jalgpall Foto: Kuvatõmmis videost

Eesti jalgpalli karikavõistlused on jõudnud veerandfinaalideni, mis algavad 11. aprillil ja kus on ametis tänavu meistriliigas alustanud videokohtunik.

Videokohtunikku kasutatakse nendel veerandfinaalmängudel, mis peetakse videokohtuniku litsentsiga staadionitel. See tähendab, et tänavu tegutseb videokohtunik kahes veerandfinaalis 11. aprillil FC Kuressaare-Tallinna FC Flora ning 12. aprillil JK Narva Transi-Paide Linnameeskonna kohtumisel. Videokohtunik on ametis mõlemas poolfinaalis ja finaalis. Juhul kui poolfinaal toimub staadionil, mis on seni videokohtuniku litsentsita, viiakse vajalik litsentsiprotseduur läbi aprillis.

Videokohtunik jääb karikavõistlustel sarnastel põhimõtetel toimima ka tulevikus. Võistluste esimeses pooles ehk 1/64-, 1/32-, 1/16- ja 1/8-finaalides määratakse videokohtunik meistriliiga meeskondade omavahelistele mängudele. Veerandfinaalides on videokohtunik mängudel, mis peetakse vastavalt litsentsitud staadionitel, ning alates poolfinaalidest määratakse videokohtunik igale kohtumisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles