Toidupoodide turvaja: üha rohke näpatakse poodidest olmekaupa

Copy
Toidukorvi hind kallines tarbijale möödunud aastal enneolematult palju. Sel aastal on hinnakasv pidurdunud, aga mitte nii palju, kui võiks
Toidukorvi hind kallines tarbijale möödunud aastal enneolematult palju. Sel aastal on hinnakasv pidurdunud, aga mitte nii palju, kui võiks Foto: Urmas Luik

Üle Eesti toidupoode valvava Viking Security andmetel üritati esimeses kvartalis varastada eelmisest aastast oluliselt rohkem tavalisi olmekaupu, mis viitab rahva raskustele ots-otsaga kokku tulla ning kasvavale mustale turule.

Enam kui 100 Selveri, Coopi ja Maxima poodi valvava Viking Security mehitatud valve juhi Juhan Aia sõnul esines aasta esimesel kolmel kuul ligi 15 protsenti rohkem varguskatseid kui aasta varem.

„Seekord tavapärane jõuluaegne varguskatsete buum ei lõppenudki, vaid suuremahulised üritamised jätkusid ka aasta esimestel kuudel. Torkab silma, et varasemast oluliselt rohkem prooviti poest välja viia argiseid tooteid, näiteks sokke, žilette, sukkpükse või mähkmeid, korraga mõnikord lausa ligi 500 euro väärtuses,” ütles Aia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles