Maratonisari ootab jooksuhuvilisi kilomeetreid koguma

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Vadim Gritšenko (vasakul) ja Vello Lillipuu korraldavad ka tänavu Türil maratonisarja, mis pakub jooksulusti kevadest suveni kuuel osavõistlusel.
Vadim Gritšenko (vasakul) ja Vello Lillipuu korraldavad ka tänavu Türil maratonisarja, mis pakub jooksulusti kevadest suveni kuuel osavõistlusel. Foto: Teet Reier

Eelmisel aastal Türi jooksusõprade ellu kutsutud jooksusari Türi Maraton tuleb ka tänavu. Korraldajad ootavad jooksuharrastajaid kuue etapiga kilomeetreid koguma, et suve lõpuks vastavalt eale maratoni või poolmaratoni jagu kilomeetreid kokku saada.

Jooksusarja korraldab MTÜ Türi Tervisejooksud koos Türi spordiklubide liiduga. Üks korraldajaid, Vadim Gritšenko, ütles, et eelmise aasta tagasiside põhjal tegid nad tänavu mõne muudatuse. «Alustame hooaega rahulikumalt, sest osalejate hinnangul pole harrastajate vorm varakevadel veel nii hea, et kohe esimesel etapil minna kümmet kilomeetrit jooksma,» lausus ta.

Nii alustabki sari 26. aprillil põhiklassides hoopis viiekilomeetrise etapiga. Gritšenko sõnas, et muutunud on ka ava­etapi asukoht. «Asfaldil jooksmise asemel joostakse maastikul stardipaigaga Türi põhikooli juurest. Pikemad distantsid viivad tehisjärve ümber ning mudilased lippavad ümber staadioni ja lõpus paarsada meetrit staadioni peal,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles