Paides käib tormijooks renoveerimistoetustele

Järva Teataja
Copy
Korterelamu renoveerimine. Foto on illustratiivne.
Korterelamu renoveerimine. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Esmaspäeval algas ja ühtlasi lõppes korterelamute terviklikule renoveerimisele suunatud toetuse taotlusvoor mahus 80 miljonit eurot. Kõige aktiivsemad olid lõunaeestlased, esitatud taotlusest laekus Lõuna-Eesti maakondadest ligi pool. Aktiivsed oldi ka Järvamaal, mille 13 taotlusest 11 esitati Paide linnast.

„Kokku esitati eile 212 taotlust mahus 104,7 miljonit eurot. Taotluste pisut suurem vastuvõtt on tavapärane praktika, sest osa taotlusi ei pruugi vastata nõuetele ning on ka neid ühistuid, kes hiljem taotlusest loobuvad, kui ehitushankes pakutud hinnad ei vasta ootustele või võimalustele. Kui vooru eelarve peaks siiski ammenduma, on võimalik seda muuta või leida muid lahendusi, sest renoveerimistoetuste kogueelarve on 330 miljonit eurot,“ kinnitas EASi ja KredExi ühendasutuse eluaseme ja energiatõhususe osakonna juht Triin Reinsalu.

Esimesed taotlused jõudsid süsteemi 27 minutit pärast taotlemisvooru avamist. Kell kolm saadeti sisestamisel olevate taotluste kontaktidele teade ning lisati taotlemise tempokust jälgides taotluskeskkonda info, et voor suletakse kell 17, mil see ka suleti. Eelteade andis kõigile taotluse sisestamist alustanud inimestele piisava ajavaruga märku, et nad saavad poolelioleva taotluse ära esitada. Taotlemine kulges rahulikult, KredExile on laekunud vaid üks kaebus tehniliste probleemide kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles