Asjatundja õpetab harrastajad õigesti jooksma

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Vello Lillipuu (vasakul) näitab Tolli metsaradadel ette, kuidas jooksusamme seada tuleb.
Vello Lillipuu (vasakul) näitab Tolli metsaradadel ette, kuidas jooksusamme seada tuleb. Foto: Teet Reier/Türi Rahvaleht

Järgmise nädala esmaspäeval ja kolmapäeval toimub Türi ühisgümnaasiumi juures jooksu õpituba, kus kõik huvilised saavad väärt õpetussõnu, kuidas on kõige parem joosta ning mida tuleb kilomeetrite läbimisel kindlasti arvestada.

Koolituse läbiviija, Türi Maratoni üks korraldajaid, Vello Lillipuu ütles, et lisaks õigele jooksutehnikale kavatseb ta osalejatele selgitada soojenduse vajalikkust, pulsi jälgimist jooksu ajal, piisavas koguses vedeliku tarbimise olulisust ning riiete ja jaltsite valikut. "Kõik need komponendid teevad jooksu nauditavamaks ning aitavad paremale sooritusel omal moel kaasa," selgitas ta.

Vello Lillipuu ise on aastaid tegelenud kesk- ja pikamaajooksmisega ning koolitanud end sedavõrd, et oma kogemusi ja teadmisi ka teistele jagada. Ta on jooksuvõistlustel sageli täheldanud, et inimesed jooksevad valesti ning teevad sellega sportimise endale palju raskemaks. "Seepärast tahangi jooksuharrastajaid aidata. Muidu võib juhtuda, et mõni annab alla teadamata, et tegelikult saab ka lihtsamalt ja paremini," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles