Riigipirukat küpsetada polegi kerge (1)

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Pipi-Liis Sie­mann ütleb, et hinnatase on riigikogu kohvikus veidi kallim ja einelauas kuuldavasti odavam, nii on kolleegid tutvustanud. Sel nädalal sõi ta kohvikus ühe hommikusöögi: omleti salatiga ja maksis selle eest 3.90 eurot. Lisaks kohv ja saiake, kumbki kolm eurot. Toidukarpi x seega kaasa võtma ei pea.
Pipi-Liis Sie­mann ütleb, et hinnatase on riigikogu kohvikus veidi kallim ja einelauas kuuldavasti odavam, nii on kolleegid tutvustanud. Sel nädalal sõi ta kohvikus ühe hommikusöögi: omleti salatiga ja maksis selle eest 3.90 eurot. Lisaks kohv ja saiake, kumbki kolm eurot. Toidukarpi x seega kaasa võtma ei pea. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui mõni nädal enne märtsikuiseid riigikogu valimisi ilmusid Järva Teatajas intervjuud parteide esindajatega, kes Järva- ja Viljandimaalt parlamenti pürgisid, ei teadnud neist veel keegi, kas riigikogu uks neile ka avaneb või jääb valijate poolehoid sedavõrd tagasihoidlikuks, et Toompeale ikkagi asja pole.

Ei teadnud seda veel ka Pipi Liis Siemann. Intervjuud kokku leppides sai Pipi-Liis Siemann ajakirjanikult ka koduse ülesande: küpsetada valmis riigipirukas. Nii igaks juhuks, ehk on hea enne. Siemann küpsetas neid koguni kaks – soolase ja magusa. Lisaks kaks pätsi leibagi.

«Riigipiruka küpsetamine ei ole mingisugune kerge ettevõtmine, tuleb ikka asjad hoolikalt läbi mõelda. Ega sellesse tohi ka kergel käel suhtuda. Aga ma arvan, et riigipirukas ja igasugune pirukas peaks olema toitev ja loomulikult on puhas pluss, kui temas on midagi kasulikku ja tervislikku – näiteks kanaliha ja juustu,» arutles Siemann.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles