Isetehtud paatidega mindi veematkale

Järva Teataja
Copy
Foto: Järva vald

Mis toimub Käravetel igal aastal kevadel? Eks ikka Käravete Lohv ehk isetehtud paatide matk. Lohv on saanud juba nii tuntuks, et selline küsimus esitati ka "Eesti mängu" saates.

15. aprillil pani 11 osalejat ennast taaskord proovile Ambla jõel adrenaliinirohkel matkal. Kuigi vesi ja ilm olid veel külmad, siis osalejaid see ei heidutanud ning matk oli meelelahutuslik, parajalt ekstreemne, kuid samas ka väärt kogemus. Seekord juba neljandat korda toiminud lohv oli meelitanud vaatama ka palju inimesi. "Eks tavaliselt inimesed väga kokku ei saagi, kuid sellise ürituse ajal ka enda inimesed tulevad vaatama ja teistele kaasa elama," selgitas korraldaja Kristin Kaimer. Ta lisas, et ametlikult üritusena on see neil juba neljas kord, kuid tegelikult on ka varem kevadeti seltskonnaga jõel lustimas käidud.

Traditsiooniliselt algas Käravete Lohv suurfarmi tagant ja lõppes Albu poolsel piiril. Kokku tuli isetehtud paatidega läbida ligi kahe kilomeetrine matk. "Ega polegi siia jõeäärde muidu sattunud, väga vahva oli avastada," sõnas üks pealtvaataja, kes ergutamiseks jalutas jõeääres teekonna kaasa, kuigi mõningalmäärel oli see raskendatud, sest üle tuli minna nii kukkunud puudest, pokumaast kui ka niiskest pinnasest.

Korraldajad ise loodavad, et igal aastal saab üritus tuntumaks ning osalejaid tuleb juurde. "Minu jaoks kõige meeldejäävaimad osalejad on olnud tüdrukud, kes osalesid kostüümides ning paadi külge oli seotud ka õhupallid," selgitas Kristin ja lisas, et igal aastal on võistlus omanäoline, kuid siiski vahva traditsioon, mis on Käravetel sündinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles