Paides peetakse laupäeval maha põnev loeng

Järva Teataja
Copy
Ringo Ringvee
Ringo Ringvee Foto: Repro

Naiskodukaitse Paide jaoskond koostöös Paide linnaga kutsub sel laupäeval, 22. aprillil algusega kell 11 Paide raekoja teise korruse saalis toimuvale Ringo Ringvee ja Pärtel Preinvaltsi kultuurilis-religioosse riskikäitumisega seotud ohtude maandamise teemalisse loengusse.

Loengus tuleb juttu rändeohtudest, multikultuurse ühiskonna kitsaskohtadest, kahjulikest religiooni- ja kultuuripraktikatest ning nende mõjust riskikäitumisele. Samuti tutvustatakse võrgustikutöö põhimõtteid rändega seotud riskide maandamiseks.

Loengu lektoritest:

Ringo Ringvee (s. 1968) on Helsingi ja Tartu ülikoolides õppinud usuteaduse doktor. 2011. aastal kaitses Ringvee Tartu Ülikoolis oma doktoriväitekirja "Riik ja religioon nõukogudejärgses Eestis 1991–2008." Alates 1998. aastast on ta õpetanud religiooniga seotud õppeained erinevates Eesti kõrgkoolides (sh Tartu Ülikoolis, Tallinna Ülikoolis, Eesti Kunstiakadeemias) ning pidanud religiooni käsitlevad ettekandeid konverentsidel ja seminaridel nii kodu- kui välismaal. Ühtlasi on Ringo alates 1998. aastast siseministeeriumi usuasjade osakonna nõunik.

Pärtel Preinvalts (s. 1983) on Politsei- ja Piirivalveameti Põhja Prefektuuri teabebüroo vanemkomissar, kes on viimase dekaadi jooksul rändest tulenevate ohtudega korduvalt silmitsi seisnud. Pärtel on juhtinud Harku kinnipidamisasutust, töötanud Türgis rände sideohvitserina ning loonud koostöövõrgustikku rändepoliitikaalaste tegevuste tõhustamiseks. Ta on spetsialiseerunud radikaliseerumisega seotud rändepoliitika teemadele (sh ennetustöö).

Loeng on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles