PILDID JA VIDEO Järvalased hoiavad õppusel kodumaakonna lippu kõrgel

Järva Teataja
Copy

Töönädala lõpuni toimuval Kirde maakaitseringkonna õppusel Põhjakonn23 osalevad ka Kaitseliidu Järva maleva võitlejad. 

Õppus algas suurema osa järvalaste jaoks esmaspäeval, teisipäeval õpiti Rutjal häiriva tõkkesõlme ehitamist, roomikmiinide paigaldamist, õhusihtmärkide hävitamist, üksuse medevaki planeerimist ja teostamist ning tutvuti tankitõrjerelvaga Javelin.

Täna pauguvad õppemaastikel aga juba relvad. 

Õppuse Põhjakonn 23 peaeesmärgiks on KiMKRi üksuste treenimine, nende lahinguvalmiduse võimekuse ja reageerimiskiiruse tõstmine võimaliku sõjalise ohu korral vastutusalas. KiMKRi poolelt osaleb õppusel Põhjakonn 23 Alutaguse, Jõgeva, Järva, Viru jalaväe- ja lahingukompaniid, keda toetab tagalakompanii, pioneerirühm, luure, tankitõrje-ja raketirühm. Õppuse raames toimub ka ringkoolitus, mitmete erinevate erialaliste töötubadega. Kokku osaleb õppusel ligi 700 võitlejat.

„Õppus Põhjakonn 23 on väga oluline väljaõppesündmus Kirde maakaitseringkonna jaoks. Õppuse jooksul harjutame omavahelist koostööd rünnaku tingimustes. Peamiseks eesmärgiks on maakeeli öeldes, et „tuled ja viled“ saaks vastase pihta kiirelt ja täpselt sihitada“, ütles KiMKRi ja Viru maleva pealik kol-ltn Jaanus Ainsalu.

Õppus PÕHJAKONN toimub aastast 2009 ja algas erialalisest taktikalisest õppusest, millest on tänaseks välja kasvanud Kirde maakaitseringkonna suurim riigikaitsega seotud õppus. Tänavu toimub õppus Põhjakonn 15. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles