Järvamaa rallipaar teeb debüüdi Horvaatia MM-rallil

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Kaardilugeja Siim Oja (vasakul) ja piloot Romet Jürgenson stardivad oma elu esimesel MM-rallil ning suunduvad seejärel FIA tulevikutalentide programmi võistlustele.
Kaardilugeja Siim Oja (vasakul) ja piloot Romet Jürgenson stardivad oma elu esimesel MM-rallil ning suunduvad seejärel FIA tulevikutalentide programmi võistlustele. Foto: Tomislav Moze

Täna stardivad Paide rallisõitjad Romet Jürgenson ja Siim Oja Horvaatias elu esimesel MM-rallil võisteldes oma Ford Fiestaga Rally4 klassi konkurentsis. Samal rallil aitab Ott Tänaku ja Martin Järveoja meeskonnal rajal ilmaolusid kaardistada Paide noormees Hendrik Kraav, kes valiti tulevikutähtede kaardilugejate programmi.

Möödunud aastal võitis Romet Jürgenson (23) rahvusvahelise autoliidu (FIA) programmi Rally Star Euroopa finaali, mis avas talle ukse selle hooaja talendiprogrammi treeninghooajale. Äsja avaldatigi kuuest rallist koosneva programmi kava, mille edukal läbimisel ootab Jürgensoni ees järgmisel aastal osalemine maailmameistrivõistluste Junior WRC-sarjas.

Põhjus, miks Jürgenson tahtis sel aastal just Horvaatias võistelda, oli kuuldus, et Horvaatia ralli võib olla ka järgmisel hooajal teda puudutavas WRC kalendris, seepärast soovis ta sealsete teedega juba varem tutvust teha. «Ehkki ma ei tea veel, mis mind järgmisel aastal ees ootab ja kas üldse talendiprogrammi edukalt läbin, tahan ikkagi võimalikult hästi valmistuda,» lausus­ ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles