Rapla rallile on juba registreerunud üle poolesaja võistluspaari

Järva Teataja
Copy
Rapla ralli 2022
Rapla ralli 2022 Foto: Pille Russi

Autoralli Terminal Oil Eesti meistrivõistlused jätkuvad 5. ja 6. mail sõidetava Rapla ralliga. Kolmandat aastat järjest autoralli Eesti meistrivõistluste kalendrisse kuuluv võistlus on 2023. aasta hooaja kolmandaks etapiks enamikule klassidele. 

Vaid EMV Lada ja EMV9 (veoautod) sõitjad on varem punkte jahtinud vaid ühel etapil, ka võistkondlikus arvestuses (EMV10) on Rapla ralli teine osavõistlus Kolmandat korda heitlevad käesoleval hooajal sekundite ja minutite nimel Estonian Junior Challenge sarjas osalejad.

Kui 2021. aastal startis Rapla rallile 72 võistluspaari, siis möödunud aastal oli see number juba 82. 7. aprillil sai alguse tänavuseks ralliks registreerimine ja tänaseks on end kirja pannud juba üle 60 võistluspaari. Registreerimine lõpeb 24. aprilli hilisõhtul.

Järvamaa taustaga sõitjatest on Rapla rallile startimas Joonas Palmisto/Jan Nõlvak (autoks VW Golf, klassiks EMV7), Karl-Markus Sei/Martin Leotoots (Peugeot 208 Rally4, EMV4), Argo Kuutok/Vallo Pleesi (BMW M3, EMV6), Markus Tammoja/Henri Ääremaa (BMW M3, EMV6), Toomas Klemmer/Patrick Juhe (BMW, EMV6) ja Pranko Kõrgesaar/Ott Kuurberg (Ford Fiesta Rally4, EMV4).

Kaido Vilu, Rapla ralli võistluse direktor: „Võrreldes eelmiste aastatega, mil kehtisid COVID-piirangud, oleme täna paremas seisus. Tänaseks on meil ettevalmistustöödest suurem osa tehtud, jäänud on vaid mõned pisiasjad. Varasematest kordadest saadud kogemus on meid palju aidanud. Katsete osas on plaanis nii uut kui ka vana. Võistluse hoolduskeskus asub sarnaselt möödunud aastaga Raplas Tallinna maantee ääres ja ava- ja lõpupoodium Rapla Kultuurikeskuse kõrval. Loodame, et starti tuleb üle 100 auto. Kõikide võistluspaaride vahel loosime välja haagise ja mitmeid eriauhindu. Tahame taas teha korraliku ralli, kus on palju osavõtjaid, pealtvaatajaid ja et ka ilm oleks hea!“

Kahe võistluspäeva jooksul ootab Rapla rallil võistlejaid ees 12 kiiruskatset. Hooaja kolmanda etapi kogudistantsiks on 335,07 kilomeetrit, millest katsed moodustavad 103,96.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles