Kaitseväe suurõppus Kevadtorm põikab taas Järvamaale

Järva Teataja
Copy
Meenutus Maaväe iga-aastaselt kevadiselt lahinguõppuselt Kevadtorm. FOTO: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja
Meenutus Maaväe iga-aastaselt kevadiselt lahinguõppuselt Kevadtorm. FOTO: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Kaitsevägi korraldab 15.–26. maini taas suurõppuse Kevadtorm 2023.

Õppuse peamine tegevus toimub Harju, Rapla, Järva, Lääne-Viru ja Ida-Viru maakondades ning kaitseväe ning kaitseliidu harjutusaladel. Kaitseväe ning liitlaste tegevus toimub nii õhus, maal kui ka veekogudel ning suuremahulisi liikumisi teedel tuleb ette kogu Eestis.

Õppusel osalevad kaitseväelased võivad kasutada imitatsioonivahendeid, sealhulgas paukpadruneid ja õppegranaate. Kuigi väljaspool harjutusalasid lahingumoona ei kasutata, võivad ka imitatsioonivahendid teha valedes kätes palju kahju.

Leides õppuse alalt eseme, mille puhul tekib kahtlus, et see võib kujutada kellelegi ohtu, ei tohi seda mingil juhul ise puutuda. Sellises olukorras teavitage leiust kohe õppusel osalejaid ja häirekeskust telefonil 112.

Masinate liiklemine ja imitatsioonivahendite kasutamine tekitavad tavapärasest rohkem müra. Kui on võimalus, et valjud helid võivad häirida lapsi või koduloomi, palub kaitsevägi hoida võimaluse korral õppuste piirkonnas mürapelglikud loomad siseruumides ning selgitada lastele toimuva põhjust. Kaitsevägi annab endast parima, et kasutada õppuse alasid heaperemehelikult ja häirida nii vähe kui võimalik tavapärast argielu.

Kui kellegi omand on siiski kahjustada saanud, palub kaitsevägi vahejuhtumi ja võimaluse korral ka kahju tekitaja (masina registreerimisnumber, üksuse või kaitseväelase nimi) fikseerida ning võtta ühendust õppuse tsiviilsõjalise koostöö (CIMIC) kontaktidel.

Kaitseväe tsiviilsõjalise koostöö (CIMIC) kontaktandmed: tel 5745 0884 (telefonile helistamine kell 8–21) e-post kevadtorm@mil.ee

Võimaldades kaitseväel ja kaitseliidul harjutada oma kodukandis, annate sellega olulise panuse Eesti riigikaitsesse. Täname teid toetuse eest ja jääme lootma meeldivale koostööle!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles