Koorijuht Külli Kiivet: laulupeoarmastus algab «Koidust»

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Dirigent Külli Kiivet juhatas naiskoore 2019. aasta üldlaulupeol «Minu arm». 28. mail seisab särav koorijuht Järvamaa lauljate ees Paide Vallimäel ja juhatab «Koitu».
Dirigent Külli Kiivet juhatas naiskoore 2019. aasta üldlaulupeol «Minu arm». 28. mail seisab särav koorijuht Järvamaa lauljate ees Paide Vallimäel ja juhatab «Koitu». Foto: Eero Vabamägi

Järvamaa laulu- ja tantsupeoni «Hingesugulane» on jäänud veel veidi rohkem kui kuu aega. Laulupeo muusikajuht on tänavu Türilt tuule tiibadesse saanud Külli Kiivet, kelle Eesti kooriühing on kuulutanud aasta dirigendiks. Lisaks Järvamaa peole ootab Kiivetit suvel ees noorte laulupidu, kus tal on vastutusrikas roll – ta on neidudekooride liigi üks dirigente. Enne seda astub noor ja särav koorijuht dirigendipulti 28. mail Paide Vallimäel, et juhatada Eesti koorimuusika üht märgilisimat teost.

Külli Kiivet, teid ootab ees suvine suur noortepidu. Kuidas mahutate oma tihedasse graafikusse Järvamaa laulupeo?

Olen aja plaanimises päris tugev ja märkmik on mu parim sõber (naerab). Tegelikult on Järvamaa pidu minuga kogu aeg kaasas olnud. Lapsena käisin laulmas, vahepeal kuulamas ja viimastel aastatel olen käinud dirigeerimas. Korraldusega puutun kokku nüüd juba teist korda. Elu ongi protsess ja on põnev kõiki neid etappe läbi käia, tunnetada ja sealt oma kogemusi ammutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles