Väätsal saab uut näitust uudistada

Järva Teataja
Copy

Väätsa raamatukogu kutsub vaatama Veiko Tammjärve koomiksinäitust “Hukkunud alpinisti hotell”.

Väätsa raamatukoguhoidja ja projektijuht Ulvi Uutar andis teada, et 20. aprillil, külastas graafiline disainer ja koomiksikunstnik Veiko Tammjärv Väätsa raamatukogu kutsel kohalikku põhikooli. Kohtumisel VI-VIII klassi õpilastega rääkis kunstnik oma loomingust ning tutvustas graafiliste romaanide “Rehepapp” ja “Hukkunud aplinisti hotell” valmimise protsessi. Veiko Tammjärve sõnul sai ta inspiratsiooni oma tõlgenduse loomiseks Andrus Kivirähu raamatust “Rehepapp”. Samas koomiks “Hukkunud alpinisti hotell” valmis peaasjalikult samanimelise kultusfilmi ainetel. Lisaks selgitas ta osalejatele, kuidas kujunesid koomiksite tegelaskujud, missugused inimtüübid nende aluseks on ning missugust tehnikat joonistamisel kasutas.

Tammjärv selgitas, et on joonistanud kõik kolm raamatut vabal ajal, peamiselt ühistranspordiga reisides. Pilte joonistades kasutab ta aga iPad Pro`d ja töötleb kõik pildid arvutiprogrammis Procreate. Oma töid luues kasutab vähe, aga samas kontrastseid värve. Huvi koomiksite joonistamise vastu äratas muu hulgas Norra pop-gupi A-Ha laulu “Take on me” video.

Veiko Tammjärv on omandanud kunstihariduse Eesti Kunstiakadeemias. Koomikseid joonistab kombineerides infograafikat, graafilist disaini ja koomiksit. Teda on kutsutud mitmetele koomiksifestivalidele oma loomingut näitama tänu tema omapärasele stiilile.

Oma graafilise romaani Arkadi ja Boriss Strugatski “Hukkunud Alpinisti Hotell” ulmepõneviku ainetel avaldas kunstnik 2020. aastal. Koomiksi aluseks on filmisündmustik ja -õhustik ning tegelased sarnanevad näitlejatega. Lisaks on kunstnik loonud Spotify keskkonnas playlist`i, mida saab kuulata taustamuusikana raamatud lugedes. Eelmisel aastal osales Tammjärv “Hukkunud alpinisti hotelli” pildiseeriaga Brüsseli koomiksifestivalil.

Veiko Tammjärve näitus “Hukkunud alpinisti hotel” on avatud alates 21. aprillist kuni 12. maini Väätsa raamatukogus (Pikk 3, Väätsa).

Kohtumine kunstnikuga ja näituse avamine sai teoks tänu Eesti Kultuurkapitali Järvamaa Ekspertgrupi toetusele ning Väätsa Rahvamaja töötajate abile.

Raamatukogu lahtiolekuajad ja täpsem info on leitav Väätsa Raamatukogu Facebooki kontolt. Küsida võib ka telefonil 55515075 või e-postil: vaatsark@tyri.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles