Esimeses kvartalis elavnes kinnisvaraturg alles märtsis

Järva Teataja
Copy
Kinnisvaraturgu iseloomustab jätkuvalt laiapõhjaline hinnatõus, seda nii üüri- kui ka ostu-müügitehingute lõikes
Kinnisvaraturgu iseloomustab jätkuvalt laiapõhjaline hinnatõus, seda nii üüri- kui ka ostu-müügitehingute lõikes Foto: Shutterstock

Maa-ameti andmetel toimus 2023. aasta I kvartalis kinnisvaraturul 8882 ostu-müügitehingut koguväärtusega 895 miljonit eurot. Tehingute arv ja koguväärtus vähenes nii 2022. aasta I kvartaliga kui ka IV kvartaliga võrreldes.

Kvartaalne ostu-müügitehingute arv oli viimati nii väike kümme aastat tagasi 2013. aasta I kvartalis, mil tehti ligi 8800 tehingut. Tänavune ostu-müügitehingute kuine jaotus näitab, et aasta kaks esimest kuud olid väga rahulikud, aga märtsis kasvas aktiivsus oluliselt. Kvartali tehingute koguväärtus oli viimati nii madal 2020. aasta II kvartalis. Tehingute arv oli 27% ja koguväärtus 28% madalam kui aasta tagasi samal ajal. Eelnenud kvartaliga võrreldes oli tehingute arv 19% ja koguväärtus 27% madalam.

Olgu öeldud, et Järvamaal tehti märtsis kinnisvaraga 128 ostu-müügi tehingut, sh 44 korteritehingut, mida on 10% rohkem kui aasta varem märtsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles