Orienteerujad jooksid jüriöötulede paistel Narvas

Järva Teataja
Copy
Jüriööjooksu unikaalne rändauhind, puitskulptuur "Kalevipoeg kivi heitmas"
Jüriööjooksu unikaalne rändauhind, puitskulptuur "Kalevipoeg kivi heitmas" Foto: JOKA

Orienteerujate öine 62. Jüriöö teatejooks toimus Narvas.

Orienteerumisklubi JOKA eestvedaja Paul Poopuu ütles, et teatejooksu maastikuks olid seekord Narva vanalinn ja kindluse bastionid ning linna pargid ja Narva jõe äärsed alad.

Järvamaa orienteerumisklubist JOKA oli seekordsel Jüriööl võistlemas viis võistkonda.

Heitlus esikohale oli tänavusel Jüriööjooksul oli Poopuu hinnangul väga põnev ja esikolmiku lõppjärjetus sai paika alles viimase vahetuse meeste heitluses. Võitis Tartu orienteerumisklubi Ilves, kellele järgnesid Värska OK Peko I ja SK Saue Tammed.

Orienteerumisklubi JOKA esindusvõistkond oli seekord väljas ilma oma liidrite Evely Kaasiku ja Raiko Marrandita, ent püsisid siiski kogu võistluse esikümne piirimail ja lõpetasid 11. kohaga. Avavahetuse andis Mehis Muru üle üheksandana, samal kohal lõpetas teise etapi Sigrid Ruul. Kolmandas vahetuses tõstis Kaarel Kallas võistkonna kaheksandaks. Neljandas vahetuses oli meil rajal nooruke Anett Liisa Parts, kes suutis teha korraliku jooksu ja andis teate üle kümnendana. Ankruvahetuses pidi Tiit Poopuu siiski veel ühe konkurendi paremust tunnistama ja nii lõpetati üheteistkümnendana.

Tublilt jooksis JOKA noortevõistkond Raiko Alliksaar, Kaisa Kallas, Maarius Kotsulim, Laura Juhanson ja Henri Perillus, kes lõpetas 21. kohal ja saavutas noorte arvestuses neljanda koha. JOKA veteranide tiim Tenno Alamaa, Helle Hallik, Raul Laas, Kersti Ehala ja Matti Betlemi tulemuseks jäi 29. koht, mis veteranide arvestus andis kaheksanda koha.

Jüriöö teatejooks on Eesti orienteerumisspordi üheks tuntumaks võistluseks, kus heideldakse unikaalsele rändauhinnale, milleks on puitskulptuur "Kalevipoeg kivi heitmas". Jüriööjooksu omapäraks on ka selle formaat, kus öisel teatejooksul võistlevad segavõistkonnad, kuhu kuulub kolm meest ja kaks naist, kes läbivad oma etapid vaheldumisi. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles