Tantsumustreid hakatakse staadioniküpseks lihvima

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
XII noorte laulu- ja tantsupeol nägid vaatajad Kalevi staadionil uhkeid tantsumustreid. Ees ootab uus pidu, uued tantsud ja uued mustrid.
XII noorte laulu- ja tantsupeol nägid vaatajad Kalevi staadionil uhkeid tantsumustreid. Ees ootab uus pidu, uued tantsud ja uued mustrid. Foto: Sander Ilvest

XIII noorte laulu- ja tantsupeol «Püha on maa» osalevate tantsu- ja võimlemisrühmade 274 maakondlikku eelproovi on lõppenud ja peole pääsejad selgunud. Üleeelmisel nädalavahetusel Paides peetud seminaril selgus seegi, millised põnevad mustreid hakkavad tuhanded tantsijad etenduse ajal Kalevi staadioni murule joonistama.

Tantsupeo kunstilises toimkonnas on kolm aastat tööd teinud 40 tantsujuhti, nüüd on teada ka peol esinevad rühmad. Et juulis sujuks Kalevi staadioni murul kõik nii, nagu tantsuetenduse lavastajad on ette näinud, olid rühmade juhendajad üle Eesti kutsutud Paidesse, kus liigijuhid-lavastajad tutvustasid tantsude liikumisi ja mustreid, mida rühmad väljakule moodustama hakkavad. Paide Hammerbecki põhikooli rahvatantsu- ja koorijuht Malle Anton ütles pikka seminaripäeva kokkuvõtteks, et pidu tuleb äge.

«Hea oli see, et kui kõigepealt näidati suures saalis joonised ära, sai pärast tööpesades liigijuhtidele küsimusi esitada ja siis oli pilt veel selgem,» lausus ta. «Loomulikult, kui nüüd proovides hakkame jooniseid oma rühmade peale sättima, siis tekib kindlasti küsimusi veel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles