Missioonidel käinud veteranid jagavad huvilistele omi muljeid

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Kapral Tõnu Nurk on mitmekordse Afganistani-missiooni kogemusega, kuid Iraaki viib teenistus teda esimest korda.
Kapral Tõnu Nurk on mitmekordse Afganistani-missiooni kogemusega, kuid Iraaki viib teenistus teda esimest korda. Foto: Erakogu

Veteranikuu raames toimub Paides vestlusõhtu, kus oma missioonidel käikudest muljetavad nii Järvamaa ja Paide veteranid, kui ka kaugemalt tulijad. Viis veterani on kamba peale käinud rohkem kui kümnel missioonil, sealhulgas nii Iraagis kui Afganistaanis. Kuus missiooni on seljataga kaitseliitlasel Tõnu Nurgal, kes on tänavu ka sinilillekampaania reklaamnägu.

Vestlusõhtu toimub Wittensteini tegevusmuuseumis homme, teisipäeval algusega kell 18.00.

Publikuga kohtuvad Järva maleva pealik kolonelleitnant Kuido Pettai, kapten Rodion Sorokin, major Arvo Jõesalu, kapral Tõnu Nurk ning nooremveebel Margus Tooming.

Kohapeal saab viimaseid päevi osta ka kampaania "Anname au!" tooteid. Naiskodukaitse Järva ringkonna instruktori Merje Mihkelsaare sõnul on kõige populaarsemateks osutunud sinilille sümboolikaga helkurid, poekotid ja buffid, ka rinnamärgid. Esemeid saab osta nii internetist, kaubandusest kui ka personaalselt naiskodukaitsjatelt. "Tänaseks on Järvamaa vabatahtlikud müünud sinililletooteid umbes 800 euro eest," mainis Mihkelsaar.

Kogu saadud tulu läheb tänavu Pärnu ranna ligipääsetavaks muutmisse erivajadustega inimestele, Hiiumaa haiglale vajaliku videokolonoskoobi ostmiseks ning Kiviõli seikluskeskuse parasuusatamise võimaluse loomiseks.

Veteranikuu kestab aprilli lõpuni. Kümnendat aastat toimuva kampaania eesmärk on kutsuda inimesi kandma sinilillemärki kaitseväe ning Kaitseliidu veteranide auks ning nende lähedaste tunnustuseks

Eestis on üle 3000 veterani, kes on osalenud erinevatel rahvusvahelistel sõjalistel ja rahutagamise operatsioonidel mitmel pool maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles