Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Nagu Eesti esirallisõitja Ott Tänak oli WRC arvestuses teine, lõpetas ka Paide rallipaar Romet Jürgenson ja Siim Oja elu esimese MM-ralli Horvaatias Rally4 klassis teise kohaga. Üldarvestuses olid nad 24. kohal.

* XIII noorte laulu- ja tantsupeol «Püha on maa» osalevate tantsu- ja võimlemisrühmade 274 maakondlikku eelproovi on lõppenud ja peole pääsejad selgunud. Üleeelmisel nädalavahetusel Paides peetud seminaril selgus seegi, millised põnevad mustreid hakkavad tuhanded tantsijad etenduse ajal Kalevi staadioni murule joonistama.

* Viimastel aastatel Järvamaa suurimaks turismi­atraktsiooniks kujunenud Kirna mõisa tulbifestival tuleb tänavu suurem kui kunagi varem. Kirna mõisa peremees Reimo Lilienthal ütles, et talv oli tuplidele soodne ja praegu on lilled juba kümmekonna sentimeetri pikkused. «Tulpidele on soodsad lumised talved ja seda tänavune ka oli,» lisas ta.

* Et elektrikatkestused tekitavad endiselt Paide kesklinna asutustele ja ettevõtetele tõsiseid probleeme, saatis linnapea Kulno Klein elektrivõrguettevõttele Elektrilevi pöördumise, milles soovib selgitust, mis elektrikatkestusi põhjustab ning millised on Elektrilevi pikaajalised plaanid varustuskindluse parandamiseks linnas.

* Pärast Paide Maksimarketi juurdeehitise valmimist on märkimisväärne osa kesklinnas asuvatest kauplustest tegevuse lõpetanud. Kuna kesklinn ei ole enam kaubanduse keskpunkt, plaanib sealt lahkuda ka ettevõte, mis on linnasüdames tegutsenud juba seitse aastat. Mõni päev tagasi ilmus internetti kuulutus, mis teatab äripinna rendist Paides aadressil Väike-Aia 2. Praegu tegutseb väga hea asukohaga äripinnal peamiselt kontori- ja koolikaupade, samuti bürootehnikaga kauplev ning arvutite müügi ja hooldusega tegelev kauplus Charlot.

* Riigikogu liikmed on moodustanud 38 parlamendirühma ja 56 toetusrühma. Riigikogus moodustatud toetusrühmade kaudu saavad üksikliikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu kindlatele teemale, toetada või kaitsta kitsama eluvaldkonna huve. Parlamendirühmad aitavad riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. Järvamaa saadikutest võtab parlamendirühmadest ja toetusrühmadest kõige aktiivsemalt osa keskerakondlane Kersti Sarapuu. Tema on ametis kaheksas toetusrühmas ja 12 parlamendirühmas. Sarapuule ei jää palju alla ka reformierakondlane Pipi-Liis Sie­mann, kes on 19 rühma liige. Seevastu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liige Kalle Grünthal osaleb kõigest kahes rühmas.

* Kuusakoski ulatuslikust keskkonnakampaaniast «Küünlaümbriste jaht» võttis osa üle 10 000 inimese kõikidest maakondadest, kes kogusid 1,2 miljonit alumiiniumist teeküünlaümbrist. Järvalased paistsid sel korral eriti silma, sest võitsid gruppidele mõeldud peaauhinna.

Märksõnad

Tagasi üles