Tuntud vanametalli kokkuostja tõmbab endises kohas otsi kokku

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Plats puhtaks: et Kuusakoski vanametalli kokkuostu Paides lõpetab, tuleb tegevuskoht uuele operaatorile üle anda. Kümmekond aastat tegevust ja kogutud materjal annab alust arvata, et koristajaid ootab ees suur töö.
Plats puhtaks: et Kuusakoski vanametalli kokkuostu Paides lõpetab, tuleb tegevuskoht uuele operaatorile üle anda. Kümmekond aastat tegevust ja kogutud materjal annab alust arvata, et koristajaid ootab ees suur töö. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide linn on Järvamaal üks kahest vanametalli kokkuostu ­kohast. Türi kõrval saab metallijäätmeid ära viia ka Paide jäätmejaama, kus opereerib veel aktsiaselts Kuusakoski. Et ettevõtte leping linnavalitsusega lõpeb selle kuu lõpus, tuli teenuse jätkamiseks korraldada uus konkurss. Selle tulemusel hakkab Paides vanametalli vastuvõtuga tegelema uus teenuseosutaja.

Uus partner on Valgas tegutsev osaühing Marico Metall. Ette­võte tegutseb aastast 2012 ning tegeleb lisaks vanametalli kokkuostu ja käitlemisele ka ehitus- ja tootmisjääkide ning põllumajandusjäätmete utiliseerimisega. Paide kokkuostupunkt on Maricol esimene laienemine.

Paide linnavalitsuse keskkonna peaspetsialisti Tiina Kivila selgitusel osales hinnapakkumises kaks huvitatud ettevõtet ja Marico tegi parema pakkumise kui Kuusakoski. «Kuna plats Paide jäätmejaamas, kus vanametalli kokku ostetakse, kuulub linnale, tuli võitjaks kuulutada ettevõte, mis pakub kõrgemat üüritasu,» ütles Kivila.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles