Järva maavalitsuse hoone täitub jälle asutustest

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Riigiasutuste Paide esindused kolivad ajutiselt Järva maavalitsuse endisesse hoonesse Rüütli tänaval, et järgmise aasta suvel asuda ümber uude Paide riigimajja.
Riigiasutuste Paide esindused kolivad ajutiselt Järva maavalitsuse endisesse hoonesse Rüütli tänaval, et järgmise aasta suvel asuda ümber uude Paide riigimajja. Foto: Dmitri Kotjuh

Suvel algavad ehitustööd Paide riigimajas ja Pärnu maakohtumajas. Ehituse käigus kohandatakse Paide ajalooline kohtumaja 12 riigiasutusele, ühele ministeeriumi esindusele ja Pärnu maakohtule. Juba on selgunud ka ehitaja, kelleks on aktsiaselts Tartu Ehitus ja selle tütarettevõte osaühing Tera Ehitus. Tööde ajaks kolivad praegu seal tegutsevad asutused endisse Järva maavalitsuse hoonesse Rüütli tänavas.

Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi kommunikatsioonijuhi Annely Jõgeva ütlust mööda soovis Paide riigimaja ehitada neli ettevõtet, kellest parima pakkumise tegi Tartu Ehitus.

Riigimajade projektijuht Kärt Vabrit sõnas, et riigimajade rajamine on osutunud parajaks proovikiviks, sest riigi teenused on muutuses ja see tähendab kohandusi ruumilahenduses. «Ka Paide hoone puhul tulid viimased muudatused vahetult enne projekteerimise lõppu, mistõttu olime sunnitud kogu valmimise lõpptähtaega edasi lükkama,» selgitas Vabrit. «Meile on äärmiselt oluline, et rajatud keskkond toetaks teenistujaid avalike teenuste osutamisel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles