Kiirtoidukett investeerib päikeseenergia tootmisesse 200 000 eurot

BNS
Copy
Päikesepaneelid maja katusel.
Päikesepaneelid maja katusel. Foto: KERRY SHERIDAN

Hesburger suurendab investeeringuid päikesepaneelidesse ja viib sel aastal üheksa hoonet taastuvenergia toitele – päikesetoite saavad Tallinna, Tartu ja Narva restoranid ning ka Saue logistikakeskus, kogu investeerngu suuruseks on 200 000 eurot.

"Et vähendada ettevõtte keskkonnaalast jalajalge ja energiakulusid otsustasime kiirendada üleminekut päikeseenergiale ja paigaldame sel aastal Eestis 500 päikesepaneeli," ütles Hesburgeri rahvusvaheline arendus- ja turundusdirektor Ieva Salmela pressiteates ja lisas, et praeguseks töötab edukalt päikeseenergial Tallinn Laagri Hesburger, Narva Pähklimäe Hesburger, Rocca al Mare Hesburger ja Saue logistikakeskus.

Tegemist on ühe osaga ettevõtte energiakasutuse optimeerimise programmist. Hesburger võttis 2000. aastate alguses kasutusele biolagunevad pakendid ning on aasta-aastalt vähendanud pakendite suurust ja hulka. Kõik Hesburgeri restoranid omavad ettevõtte kinnitusel kütte taastootmise süsteemi, samuti töötavad paljud grillid ja rösterid ECO-režiimil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles