Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Suvel algavad ehitustööd Paide riigimajas ja Pärnu maakohtumajas. Ehituse käigus kohandatakse Paide ajalooline kohtumaja 12 riigiasutusele, ühele ministeeriumi esindusele ja Pärnu maakohtule. Juba on selgunud ka ehitaja, kelleks on aktsiaselts Tartu Ehitus ja selle tütarettevõte osaühing Tera Ehitus. Tööde ajaks kolivad praegu seal tegutsevad asutused endisse Järva maavalitsuse hoonesse Rüütli tänavas.

* Eelmisest nädalast algas remont Türi vallas asuval Poaka sillal, millest on liikluseks avatud üks pool. Nii jääb see kogu suveks, sest ajahambast puretud sild teeb läbi tõsise uuenduskuuri. Transpordiameti ida üksuse juhataja Anti Palmi selgitas, et see on klassikalist laadi sillaremont. «Taastame lagunenud osad, et pikendada silla eluiga ja taastada võimalikud kandevõime puudujäägid,» täpsustas ta.

* Paide linn on Järvamaal üks kahest vanametalli kokkuostu ­kohast. Türi kõrval saab metallijäätmeid ära viia ka Paide jäätmejaama, kus opereerib veel aktsiaselts Kuusakoski. Et ettevõtte leping linnavalitsusega lõpeb selle kuu lõpus, tuli teenuse jätkamiseks korraldada uus konkurss. Selle tulemusel hakkab Paides vanametalli vastuvõtuga tegelema uus teenuseosutaja.

* Üleeestilisele talgupäevale «Teeme ära!» oli esmaspäeva päraslõunaks kirjas kogu Eestis juba 887 talgut, sealhulgas Järvamaal ligi poolsada. Järvamaal on registreeritud talguid kõigi omavalitsuste territooriumil ja nende piirkondades. Talgupäeva «Teeme ära!» eestvedaja Henrik Raave juhtis tähelepanu asjaolule, et kuigi üle-eestiline talgupäev on 6. mail, võib talguid korraldada nii enne kui ka pärast mai esimest laupäeva. «Kõik asutused ja inimesed on kutsutud oma talguid kirja panema talguveebi www.teemeara.ee, et need kajastuksid ühisel talgukaardil,» lausus ta.

* Tänavu esimeses voorus jagas kultuurkapital laiali ligi 6,2 miljonit eurot. 20. veebruaril lõppenud taotlusvooru laekus 5003 taotlust, millega küsiti toetusteks ja stipendiumideks kokku 16,3 miljonit eurot. Nendest 17 taotlust läks rahastamiseks kultuurkapitali nõukogule summas 792 010 eurot. Kultuurkapitali nõukogu, sihtkapitalid, toetusprogrammid ja maakondade ekspertgrupid jagasid taotluste alusel ja omal algatusel toetusteks kokku ligi 6,2 miljonit eurot. Järvamaale jagus samuti mitu­kümmend tuhat eurot, mille abil korraldada spordivõistlusi, trükkida raamatuid, teha kontserte ja mitmesuguseid muid üritusi.

Märksõnad

Tagasi üles