Täna avati üle kolme miljoni euro maksma läinud erakorralise meditsiini osakond

Tiit Reinberg
Copy

Möödunud kevadel alanud tööde käigus rajati 831,4 ruutmeetri suurune juurdeehitus, milles paiknevad erakorralise meditsiini osakonna uued ruumid ning rekonstrueeriti 628,2 ruutmeetrit haigla A korpuse esimesel korrusel asuvaid ruume. Patsiendid pääsevad uude osakonda 2. maist.

Juurdeehitusega loodi eraldi sissepääs kiirabidele, nõuetekohase ventilatsiooniga isolaatorid nakkusohtlikele erakorralistele patsientidele ning kaasaegsed ruumid patsientide läbivaatamiseks, reanimeerimiseks, jälgimiseks ja raviprotseduuride tegemiseks. Ehitati eraldi ootealad erakorralistele ja plaanilistele patsientidele ning parklad EMO külastajatele ja haigla töötajatele.

Rekonstrueeritud osas paiknevad töötajate garderoob, haigla biokeemiline labor, ning diagnostika (ultraheli-, endoskoopilised-, röntgen- ja kompuutertomograafilised uuringud). Uuendati ruumid plaaniliste patsientide vastuvõtuks ning haigla jäätmete nõuetekohaseks käitlemiseks. Energiasäästu saavutamiseks liidestati juurdeehitus ja A-korpuse esimene korrus kütmist ja ventilatsiooni juhtivasse ühtsesse hooneautomaatikasse. Haigla katusele paigaldati päikesepaneelid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles