Järva vald valmistub kahe tuulepargi vastuvõtuks

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Järvamaa ainus tuulik töötab hetkel Tikupoisis. See asub 67,5 meetri kõrgusel maapinnast. 100 meetri kõrgusel oleks tuulik kolm korda efektiivsem, aga praegu takistavad seda kõrgusepiirangud.
Järvamaa ainus tuulik töötab hetkel Tikupoisis. See asub 67,5 meetri kõrgusel maapinnast. 100 meetri kõrgusel oleks tuulik kolm korda efektiivsem, aga praegu takistavad seda kõrgusepiirangud. Foto: Tiit Efert

Juba eelmisel aastal algatas Järva vald volikogu otsusega eriplaneeringu, millega määratakse ära, millistes valla piirkondades on tulevikus tuulepargi rajamine võimalik.

Eriplaneeringud on jõudnud punkti, kus vald on need avalikult teeninduspunktidesse ja valla koduleheküljele näha pannud ning 3. mail toimub esimene tutvustav avalik arutelu, kus igaüks saab tuuleparkide teemal sõna sekka öelda.

Tuuleparkide eriplaneeringu koostamise vajadus tuleneb Eesti riigi kliima- ja energiapoliitikast. Eesti lühiajaline eesmärk on, et aastaks 2030 peaks kogu tarbitav elekter oleks toodetud taastuvatest allikatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles